• 27 Jul 17

  Höstens föreläsningsprogram

  Höstens föreläsningsprogram bjuder på spännande nyheter så som Jaktens antikviteter, Carl Fabergé, Armbandsur och Manliga smycken och en fördjupning kring Samtida konst. Samtliga föreläsningar kostar 295 kr och bokning sker via mail till kurser@goteborgsauktionsverk.se , då skickas också betalningsuppgifter. Vänligen observera att anmälan är bindande.

   

  20/9, 18.00 – 19.30 Jaktens antikviteter med Peder Lamm

  Jakten har genom mänsklighetens historia spelat en central roll. Från överlevnad till yrke eller bisyssla – vi gör en genomgång av det mesta, från enkla redskap ffrån tidernas gryning till magnifika lyxföremål från medeltiden, renässansen och barocken.

  27/9, 18.00 – 19.30 Firma Svenskt Tenn med Maria Öhman

  År 1924 öppnade Firma Svenskt Tenn, en av de första inredningsbutikerna i Sverige. Grundaren Estrid Ericson kombinerade skönhet med kvalitet och det livslånga samarbetet med arkitekt Josef Frank gjorde firman framgångsrik. Lär er under kvällen mer om personerna, formgivarna och föremålen.

  4/10, 18.00 – 19.30 Armbandsur och manliga smycken med Maria Ylander och Ulf Zandhers

  Kvällen inleds med en genomgång av manliga smycken genom historien. Liksom armbandsur har en funktion av både estetisk och praktisk karaktär finns det gott om historiska exempel på dylikt funktionella smycken. Vi går senare över till armbandsurets historia och utveckling under modern tid.

  11/10, 18.00 – 19.30 Carl Fabergé med Peder Lamm

  Ingen juvelerare genom tiderna är så välkänd som den ryske hovleverantören Carl Fabergé. Vi tittar närmare på firmans osannolika produktion under det ryska imperiets sista suck.

  18/10, 18.00 – 19.30 Samida konst med Ann-Sofie Johansson

  Varför ser konsten ut som den gör idag och vad för relation har skapandet och uttrycket till vår samtid? Genom utgångspunkt på hur teknik skapar förutsättningar för hur konst skapas och hur den påverkar vår bil av populärkultur ska vi under denna kväll se några exempel på tendenser inom dagens konst.

  25/10,18.00 – 19.30 Konsten i Göteborg med Maria Öhman

  Hur har konsten och konstlivet sett ut i Göteborg genom historien? Vilka konstnärer har varit verksamma i vår stad? Under kvällen tittar vi närmare på konsten från stadens tillblivelse under 1600-talet till 1900-talets färgstarka kolorister.